top of page

Föredrag

ÖVERSIKT

Föredragens innehåll...

Många av mina föredrag är ett slags konstnärsporträtt över kända (och några mindre kända) vispoeter, revymakare eller författare med nära anknytning till visor. Alla dessa konstnärsporträtt hittas under rubriken VISPOETER. 

 

Under rubriken KULTURHISTORIA finns föredrag om alla möjliga typer av musikhistoriska ämnen, genrer, epoker och kulturområden. Här ryms både konstmusik, folkmusik och populärmusik. 

De flesta av mina föredrag har ursprungligen varit en del av någon av mina många FÖRELÄSNINGSSERIER som jag skapat för senioruniversitetet. Det går bra att boka både enskilda föredrag eller hela serier. Jag har också FILMADE föredrag som man kan titta på hemma i soffan.

... och karaktär 

I mina föredrag berättar jag om musik och människor på ett kanske lite oväntat sätt; där individen och konsten får framträda i relief till både samtidens ideal och kulturhistoriens rötter. Jag vill fånga tidsandan och det unika hos en människa, men också det tidlösa och allmänmänskliga. Jag blandar högt och lågt, olika konstformer och uttryck – ord, ton och bild – för att väcka sinnen, tankar och nyfikenhet hos de som lyssnar. Humor och glädje tar jag på allvar.

bottom of page