top of page
  • Skribentens bildJohanna Broman Åkesson

Vad har Kandinsky med Birger Sjöberg att göra?

När jag forskar kring personer eller företeelser öppnar sig hela tiden dörrar mot sidospår, ofta minst lika intressanta som det jag först börjat studera. Faller jag för frestelsen och följer spåren stöter jag nästan alltid på kopplingar till något helt annat som jag sysslat med tidigare. Till slut tycks allt hänga ihop på ett dunkelt, gäckande sätt. Hela min dator är full av hoptrasslade trådar och en och annan väv.


Idag tänkte jag att du i en liten kortfilm skulle få ta del av några sådana där sidospår – fragment av historier och öden som jag inte får plats med i min kommande serie om Birger Sjöberg men som kanske kan väcka din nyfikenhet till att på egen hand söka vidare, öppna nya dörrar...


(Tryck på bilden nedan så öppnar sig en video. Har du chromecast och en smart-TV kan du se filmen på din TV-skärm.)

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bellmankarta

Som ett komplement till min föreläsningsserie om Carl Michael Bellman har jag gjort en Bellmankarta som dels visar hans bostäder och dels platser där ett antal av epistlarna utspelar sig. Till min hjä

Comentarios


bottom of page